Katariina Mäki & Salme Mujunen: Koiranjalostus - perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet
Katariina Mäki & Salme Mujunen: Koiranjalostus - perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet
Koirataito SM

Katariina Mäki & Salme Mujunen: Koiranjalostus - perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet

47,90 €
Sisältää alv. 10 %
Saatavuus 4 kpl

”Mitä minun pitäisi tietää jalostuksesta, jos aion teettää koirallani pennut?” Koiranjalostus – perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet on syntynyt vastatakseen tähän kysymykseen.


Jalostus tarkoittaa eläinjoukon periytyvien ominaisuuksien parantamista. Jalostus voi olla myös hyvien ominaisuuksien ylläpitämistä. Vaikka ei tietoisesti haluaisi muuttaa eläinten ominaisuuksia mihinkään suuntaan, on ihmisellä aina vastuu, kun hän päättää mitkä eläimet lisääntyvät ja siirtävät geenejään seuraavaan sukupolveen. Tällä päätöksellä voi olla ratkaisevakin merkitys vielä syntymättömien jälkeläisten elämän laatuun ja hyvinvointiin.


Koiranjalostus – perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet aloittaa nimensä mukaisesti perinnöllisyyden perusteista ja jatkaa geenien toiminnan ja erilaisten periytymismuotojen esittelyllä. Koiran periyttämiskyvyn arvioimista käydään kirjassa läpi esimerkkien kera. Lisäksi kirja opastaa sinua etenemään geenitestiviidakossa määrätietoisesti. Kirjan luettuasi sinulla on monipuolinen kokonaiskäsitys myös perinnöllisen vaihtelun merkityksestä sekä keinoista, joilla voit omalta osaltasi turvata rotusi kestävää kehitystä.


Kirja sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä sekä havainnollistavia kuvia ja kaavioita. Lisäksi kirjassa nostetaan esiin kiinnostavia tieteellisiä tutkimuksia ja syventävää tietoa niille lukijoille, jotka haluavat perehtyä aiheisiin tarkemmin.


Kirja on tarkoitettu kaikille jalostuksesta kiinnostuneille. Vaikka esimerkkieläimenä on koira, sopii kirja perusgenetiikan oppaana myös muiden eläinlajien harrastajille.


Koirien jalostus kiinnostaa tänä päivänä yhä enemmän paitsi koirien kasvattajia ja rotujen omia yhdistyksiä, myös koiranomistajia ja pennunhankkijoita.


Koiranjalostuksen ongelmat nousevat mediaotsikoihin säännöllisesti. Kuitenkaan suomalaista tietokirjaa perinnöllisyyden perusteista, ominaisuuksien periytymistavoista, koiran periyttämiskyvyn arvioimisesta ja geneettisesti pienten populaatioiden ominaisuuksista ei aiemmin ole ollut olemassa.


ISBN: 978-952-67257-6-5

Kirjastoluokitus: 67.451

Kirjan laajuus: 260 sivua

Koko: 210 x 297 mm (A4)

Arvostelut 0 arvostelua